Учение за самоконтрола

Прелюбимият Ланело (Марк Профет)

30 юли 2010 г.

Прелюбимият ЛанелоАЗ СЪМ Ланело.

Искам да изразя радостта си, че мога да дам своето Послание на всички вас, които продължавате духовното си развитие и се трудите над себе си постоянно. Днес дойдох, за да разширя и задълбоча вашето разбиране за самоконтрола, който е нужно да упражнявате над себе си във всеки един момент от вашето пребиваване в материалния свят. Понеже вие сте отговорни пред Висшето си АЗ СЪМ Присъствие и пред Отца за това как оползотворявате времето си в това ваше въплъщение.

Всеки от вас е дошъл да свърши работата, която е поел още преди да се роди. Обаче това може да стане максимално успешно, когато сте постоянно в будно съзнание и по всяко време упражнявате контрол над всяка своя мисъл, над всяко свое чувство и над всичките си слова – да са благи и в синхрон с Божествените Заповеди и Закони, когато упражнявате контрол и над всичките си желания и намерения, които имате, и над всичките си действия и постъпки, които осъществявате.

Каквото и да правите, си представете, че го извършвате по отношение и в присъствието на този Възнесен Владика, към който изпитвате най-силно чувство на Божествена Любов и който е най-близък на вашата душа.

Следете какво говорите на всички хора, с които общувате – на своя съпруг или съпруга, на своите деца, на своите родители и роднини, на приятелите, колегите, съседите и на всеки срещнат човек през деня. Дали това, което казвате, бихте го казали например на Пресвета Богородица? И бихте ли го казали на някой друг в нейно присъствие? А относно това, което мислите и чувствате, дали бихте си позволили такива мисли и чувства към нея или към другите, когато тя е редом до вас? Дали действията и постъпките ви към вас самите и към останалите биха били същите и изпълнени ли са с Любовта Божествена и Уважението, с които бихте направили нещо за Пресвета Богородица? И дали бихте правили всичко това, което извършвате през деня, ако тя е до вас? Каква храна бихте ѝ поднесли и как бихте се хранили вие в нейно присъствие, какви дрехи бихте ѝ предложили, а и вие как бихте се облекли за срещата си с нея, каква музика бихте слушали? А дали бихте я поканили в дома си в обстановката, в която живеете точно сега, в този момент? А на работното си място?...

Вие призовавате Възнесените Същества на Светлината да влязат във вашия храм и да действат чрез вас за изпълнението на Божествения Промисъл. Обаче замислете се кога можем да присъстваме ние във вашия храм и за колко дълго време можем да пребиваваме в него.

Разбирате за какво ви говоря, нали? И сигурно вече започвате да осъзнавате колко работа тепърва ви предстои! Това е благодатна работа, благословена от Бога. Радостно е, че разполагате с тази възможност да осъзнаете в какво направление да насочите своите усилия.

АЗ СЪМ Ланело