Защита от проявленията на илюзията

Възлюбеният Ланело (Марк Профет)

12 април 2011 г.

Възлюбеният ЛанелоАЗ СЪМ Ланело и се подготвих през днешния ден да ви дам своята помощ, за да сте по-добре защитени от проявленията на илюзията, в каквото и да се изразяват те.

Най-добрата защита е вашата постоянна готовност да ги посрещнете с цялото си спокойствие, очаквайки винаги и най-неочакваното. Будност на съзнанието – ето какво трябва да отработите. А също и постоянна готовност за действия – тези, които са най-правилните за дадения момент, което ще ви се получи само когато успеете да запазвате извисено своето съзнание.

Бодър дух – това е следващото, което също ви е нужно да поддържате постоянно. А това е възможно, когато укрепвате Вярата си в безпогрешността на Божествения Промисъл при всички ситуации, в които попадате, въпреки нашепванията на вашата илюзорна част.

Например излизате навън от къщи и се сещате, че сте си забравили нещо важно, което ще ви е нужно през деня, да кажем, портфейла с парите или ключовете за колата. Бързате за важна среща и сте без излишно време. Искате да сте точни, обаче осъзнавате, че това вече едва ли ще е възможно. Запазвате спокойствие, благодарите на Бога, връщате се и вземате забравеното. И когато най-после тръгнете, след малко забелязвате, че една пресечка по-нататък по вашия маршрут е станал пътен инцидент точно по същото време, когато бихте минали, ако бяхте тръгнали „навреме”. Е, остава ви само отново радостно да благодарите.

Така е, възлюбени, и с всяко друго нещо във вашия живот. Всяка ситуация се развива във ваша полза, щом сте тръгнали по Пътя към Бога, дори и когато за другите съвсем „очевидно” нещата при вас не са наред. Както в нашия пример, когато закъснеете за важната среща и тя се провали. Да, вие ще пропуснете евентуално срещата, но ще се разминете с нещо много по-опасно.

Тънкостта тук, както и в която и да е друга ситуация, в която попадате, е да запазите спокойствие и най-вече предварително да благодарите. Обаче да благодарите не как да е и като нещо, което се полага да свършите по задължение, а да благодарите от все сърце, изпитвайки Радост.

Това съвсем естествено ще ви се получава, след като винаги държите в съзнанието си мисълта за помощта, която получавате от Силите на Светлината. Помощ, насочена главно към опазването на вашите душѝ и към преобразуването на отрицателната ви карма. Помощ, която понякога причинява страдание, но на вашето его – страдание, което е напълно илюзорно.

Да се върнем отново към нашия пример. Дори и без пътен инцидент, закъснението за срещата може да ви предпази от сключване например на договор за работа, с извършването на която бихте си създали отрицателна карма, тъй като тази работа е в противоречие с Господните Заповеди и Закони, без значение дали осъзнавате това в момента. И още нещо – човекът, за срещата с когото сте закъснели и чиито очаквания сте провалили, също както и евентуалната ви бъдеща обща работа, може в предишно въплъщение да е направил същото спрямо вас и сега да е настъпил моментът да се отработи кармата помежду ви.

Разбирате, нали – с една привидно лоша ситуация колко много добри резултати може да се постигнат, и то все такива, които не се допуска да знаете точно тогава, когато сте в центъра на събитията.

Вашата Вяра в Бога и приемането с Радост на всичко случващо се ще ви защитят по Пътя и ще ви помогнат да продължите напред.

АЗ СЪМ Ланело